Det er et transportmiddel, som du måske benytter i hverdagen. Du tager formentlig på arbejde i din bil, og derfor er den vigtig. Men bilen er ikke billig i drift, og der er udgifter og regninger som skal betales. Det er dog formentlig det middel, som får dig fra A til B, og derfor er det vigtigt, at din bil står skarpt og fungere hele tiden, så du bare kan sætte dig ud i den, og kører lige derhen, hvor det er du skal hen.

Det er dog ikke kun til arbejde, at du benytter bilen, men det er på turen til arbejde de mange gange hvert år, som du kan trække fra i din Skat, ved hjælp af kørselsfradraget, som er muligt for dig som har over 24 kilometer til og fra arbejde. Derfor er det altså kun relevant for dig, hvis det er, at du har nogle kilometer til arbejde. De fleste jagter biler som kan køre lagt på literen, hvilket også vil gøre det billigere, hvis man skal kører langt.

Indholdsfortegnelse

Kørselsfradrag kan være noget du skal undersøge

Du pendler formentlig til og fra arbejde, og du kører mange kilometer om ugen i din bil. Det kan derfor ende med, at du kan få et højt kørselsfradrag, hvilket så vil resultere i, at du kan spare på skatten, som er noget du højst sandsynligt gerne vil. Er dit kørselsfradrag meget højt, jamen så kan du spare flere penge i sidste ende.

Beregne kørselsfradraget

Du kan godt sidde i situationen, og være i tvivl om, hvor højt et kørselsfradrag du egentlig er berettiget til. Du kan dog med hjælp fra nettet, gå ind og finde ud af, hvad netop dit kørselsfradrag er, da du blot skal udfylde nogle felter med antal kilometer fra din bopæl til dit arbejde, og hvor mange dage du arbejder på et år, og dem kan du så indtaste på Skats hjemmeside, og det anbefalede er, at du gør det når du laver din årlige selvangivelse.

Kørselsfradraget stiger

Du vil som pendler få et højere kørselsfradrag i 2023, og det sket grundet de høje benzinpriser og den høje inflation. De første 24 kilometer til og fra arbejde får du fortsat ikke noget fradrag for, men for de følgende kilometer helt op til 120 får du et fradrag på 2,19 kroner per kilometer, som altså er tre øre højere end i 2022. Du tænker måske ikke det er meget, men kører du langt, så ender tallet med at stige en del. De kilometer som kommer efterfølgende, vil så give 1,10 kroner per kilometer, som samtidig er to øre mere end i det forgangne år.

Men hvorfor får du så mindre i fradrag?

Det er blevet fastslået, at du får mere per kilometer du kører i fradrag. Dog påpeger privatøkonom, at den skat du sparer, ikke bliver mere værd, selvom fradraget stiger.  Hvis du har 100 kilometers transport til arbejde hver dag, vil fradraget per dag falde til 37,50 kroner fra 38,20 kroner i år, og forklaringen bliver beskrevet som skatteteknik.