Står du og skal holde en stor fest? Føler du dig lidt overvældet af alle de ting, som du skal have styr på. Så frygt ej, her kommer en guide til, hvordan du får bikset den fedeste fest sammen, så både dig og dine gæster for en helt forrygende aften.

Indholdsfortegnelse

Find de rigtige drikkevarer

Den første ting du skal have styr på, er drikkevarerne. Der findes alverdens forskellige slags, og det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis du skal have lidt af det hele. Derfor bør du altid overveje, hvad det er for en gruppe gæster, du har inviteret, og hvad de foretrækker at drikke. De fleste kan dog godt lide en god drink, så med noget rom, gin og vodka, går du aldrig helt galt i byen. Husk selvfølgelig også at købe noget at blande op med som sodavand, sirup og tonicvand. Før at gøre det lidt ekstra lækkert kan du også skære noget agurk, appelsin og lime i skiver, så dine gæster kan pynte deres drink efter behov.

Pynt dit hjem op

En af de ting du kan gøre for at kickstarte festen, er at pynte op. Særligt hvis du holder en temafest, er det oplagt at pynte huset derefter. Hvis du f.eks. holder en Halloweenfest kan du pynte med falske edderkoppespind, udskårne græskar, falske skeletter, eller hvad du nu lige finder uhyggeligt. Hvis du ikke holder en temafest, så kan du alligevel pynte dit hjem. Her kan du f.eks. hænge festlige guirlander, som kan fås i alverdens motiver og former. Hvis du er lidt ekstra kreativ, kunne du også lave din egen guirlande med billeder af dig selv – det vil dine venner helt sikkert synes er sjovt.

Gå aldrig ned på snacks

Et andet vigtigt element er at sikre, at dine gæster ikke er sultne. Hvis du holder en fest uden spisning, er det vigtigt at sørge for en masse snacks. De mest almindelige snacks er chips, saltstænger og popcorn, men hvis du har lidt ekstra tid, kan du kaste dig ud i at lave pølsehorn og pizzasnegle. Det er et garanteret hit for enhver. Hvis nogle af gæsterne er vegetarer, kan du også lave pølsehorn med vegetarpølser, så der er lidt for enhver smag.

En god nats søvn

Efter sådan en fest er du sikkert godt træt. Du har nok også brugt nogle dage på at forberede dig, så nu er en god nats søvn meget velfortjent, og oprydningen kan du altid gemme til dagen efter. Men det er svært at få en god nats søvn, hvis din seng ikke er den rigtige for dig. Derfor er det altid en god idé at lave grundig research, når du skal købe ny seng. Her kan du læse en guide og blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du skal finde en ny seng.