Hvis du holder fest, kan du overveje at holde festen i live med selskabslege. Vi har samlet nogle sjove forslag til, hvordan du kan friske feste op med de sjoveste lege til voksne. Det garanterer en god aften for dig, dine venner og familie.

Det er endelig blevet lørdag, og du holder fest. Du har tænkt på alt lige fra paptallerkner, drinks, musik og sjove hatte. Der mangler ikke noget. Eller gør der? For hvad skal I egentlig lave? Selskabslege er lige sagen, hvis du er træt af at tale om vejret eller din uge på arbejdet. Der er rigeligt mulighed for at komme hinanden ved på en sjov og underholdende måde.

Klassikeren fra Margrethe-skålen

De fleste kender til Margrethe-skålen, og det er en klassiker inden for selskabslege. Deltagerne får hver deres lap papir og skal skrive et kendt navn på. Så krøller de papiret sammen og lægger det i Margrethe-skålen. Man deles op i hold af to eller tre, og på et minut skal hver deltager få de andre fra holdet til at gætte, hvilket navn der står på sedlerne. Man skal få så mange rigtige, man kan inden minuttet er omme. Det er et super sjovt spil, som kan peppe festen lidt op.

I første runde må man bruge så mange ord, man har lyst til for at beskrive personen på sedlen. I anden runde må man kun sige ét ord. I tredje og sidste runde, som oftest er den sjoveste, må man kun mime sig frem. Her har alle et kendskab til de navne, der står på listen, og man kan ved hjælp af få af de rette hints finde ud af, hvilket navn, der står på sedlen. Man lærer samtidig nye sider af både sig selv og sine venner at kende, og legen er særdeles god, når det kommer til teambuilding.

Hit med sangen

I kan også vælge at udfordre jer selv med musik. Hvis I har høretelefoner til rådighed på mobilen, skal deltagerne på et hold forsøge at finde ud af, hvilken sang, som deres holdkammerat synger med på. Det kan være særlig udfordrende og sjovt for dem, der ikke kan synge og ikke kender de sange, der bliver sunget. Så hold jer for ørerne imens, og forbered jer på et godt grin.

En anden klassiker på tegnebrættet er Tegn og Gæt. I kender den fra barndommen, men den går rigtig godt an til fest også. Det fungerer lidt som Magrethe-skål, her skal I bare tegne det, der står på papiret. Du har et minut til at få dine holdkammerater til at gætte, hvad det er, du har tegnet. Vinderen får æren af at være de bedste, taberen for hver runde får lov at bunde en øl eller et shot. Så er der garanti for sjov og ballade.