Skal du snart holde en stor fest, kan det være, der er mange ting, du går og tænker over. Der er mange beslutninger der skal tages om alt fra mad til pynten.

Savner du et par tips til, hvordan du holder en god fest for dig selv og ikke mindst dine gæster, har du her et par konkrete råd, du kan tage til i processen.

Sådan holder du den perfekte fest

Sådan holder du den perfekte fest

Indholdsfortegnelse

Læg en god plan – i god tid

Først og fremmest er det godt at være ude i god tid. Så har du mere tid til at overveje de små detaljer, og det bliver nemmere at booke lokaler, musik osv.

Dernæst gør det ikke noget, at planen er i detaljer. Så er der nemlig styr på det hele, når dagen kommer.

Selvom du ofte bliver nødt til det, er det ikke rart at skulle træffe nye beslutninger på selve dagen for festen. Så hav det hele så godt planlagt som muligt i god tid i forvejen.

Sørg for at vide, hvem der kører jeres bil frem og tilbage fra festlokalet, hvem der pakker den, hvor musikken skal stå, hvad der skal serveres, hvor drikkevarerne skal købes osv.

Og skriv gerne det hele ned, så du hele tiden kan huske, hvem der gør hvad.

Giv dig selv god tid til pyntning og oprydning

Derudover er det en rigtig god idé at få så meget tid til både pyntning og oprydning.

Har du derfor mulighed for at booke en ekstra dag både før og efter festen, kan det være klogt at booke dem med. I hvert fald hvis det skal være en større fest.

Skal der hygges med øl og god musik til ud på de sene timer, kan det i hvert fald være rart at have en dag ekstra at kunne rydde op i, så du lige kan nå hjem og sove, inden lokalet skal være rengjort.

Der er selvfølgelig forskel på, om der skal holdes en lille komsammen med en god frokost eller en stor bryllupsfest. Jo større festen er, desto mere tid bør du også give dig selv både før og efter festen.

Gør det nemmere – bestil maden ude fra

Du bør også bestille maden udefra, hvis du vil spare dig selv for så meget arbejde som overhovedet muligt.

Booker du et sted, hvor der er et køkken, kan du godt vælge at stå for maden selv. Men så kommer du ikke til at bruge dagen på andet end det, og du kommer ikke til at være en del af festen på samme måde.

Så er der plads i budgettet til det, bør du bestille maden til festen hos et cateringfirma, der kommer og leverer det på selve dagen.

Så skal det højst varmes og måske anrettes på buffet-bordet, men det er ikke en nær så stor opgave som at skulle lave al maden selv fra bunden.

Få hjælp på dagen

Det bedste råd er nok at få nogle til at hjælpe dig på selve dagen. Hyr en person eller to, som kan stå for alt det praktiske, så du bare skal sørge for dine gæster.

Hjælperne kan stå for at tage imod og anrette maden, fylde drikkevare op i køleskabet, tage af bordene efter spisning, vaske op og gøre rent i køkkenet, rykke bordene så der er plads til dans og så videre.

Skal du holde en større fest, er det et must at have nogle personer, der kan stå for alt dette. Det koster måske lidt i budgettet, men til gengæld frigiver du så meget plads i dit eget hoved, hvilket er uvurderligt på sådan en stor dag.