Du oplever formentlig at føle, at du har brug for lidt ekstra penge på kontoen, når du fylder 18 år. Der er nemlig en række ting som sker for de fleste 18årige, og du kan måske genkende følgende.

Du skal enten til at flytte hjemmefra eller i en dyr lejlighed, eller, at du skal til at betale for at bo hjemme og andre regninger, eller, at du skal have bil og kørekort, og derfor får du brug for et ekstra stort budget. Så netop hvad det er du får brug for, vil variere meget fra person til person, og netop derfor kan et lån blive relevant for dig, så derfor skal du undersøge netop, hvad du får som 18årig låner.

At låne penge som 18årig

Det kan være du er ligesom dem, som ikke tror mulighederne er mange for lån, når du kun lige er fyldt 18 år. Der er dog flere muligheder som er relevante for dig, og du skal derfor finde den, som passer bedst til dig og dine behov.

Dog opleves der ofte problemer ved lån til for eksempel rejser i sabbatåret, da banken så kigger på din indkomst, og ikke vurdere, at den er god nok til at kunne betale lånet tilbage, og hvis du så er på SU samtidig, er et direkte lån i banken næsten umuligt. Men du har i denne forbindelse chancen for at tage et SU-lån.

Denne form for lån bliver nemlig udbetalt, som et fast beløb om måneden ligesom SU’en. Men hvis du så står og skal bruge pengene i morgen, så er et kviklån og forbrugslån noget du bør overveje, fremfor de førnævnte typer af lån

Forbrugslån

Inden du skal ud og finde det lån som passer dig bedst, så er ret en god ide at kende til forskellen mellem et kviklån og et forbrugslån. På den ene side er forbrugslånet et større beløb, som du låner, og derefter betaler du så af hver måned over en årrække, som også er bekendt som løbetiden. Lånet er så samtidig som navnet også indikerer til forbrug, så det kan være til nyt køkken, drømmerejsen eller lignende.

Du skal som regel i banken for at få et forbrugslån, og der er oftest et opstartsgebyr når du vælger at optage lånet. Efterfølgende kommer der en procentmæssig rente, som du skal betale hver måned, og den fortsætter indtil du har betalt hele lånet med renter tilbage til din udbyder.

Man siger som regel, at et forbrugslån er forbundet med store omkostninger, renter og gebyrer, så det skal overvejes nøje, før du vælger at tage lånet.

Kviklån

Kviklån er på den helt anden side, og det er blevet yderst populært i de seneste par år. Du kan som regel låne nogle små beløb i låne-regi, som for eksempel 2.000 eller 4.000 kroner. Det er kun noget du får online, og udbyderne kræver, at du betaler beløbet tilbage forholdsvist hurtigt, og netop derfor er kviklån en let og hurtig måde at få råd, til det man lige står og mangler, eller hvis du bliver ramt af en fuldstændig uventet udgift.

Dog er det vigtigt at være klar over, at lånet bliver en dyr fornøjelse for dig, hvis ikke du formår at kunne betale pengene tilbage på den aftalte dag. Det skal overvejes meget grundigt før du takker ja til kviklånet, da det vil være skidt at sidde i en situation, hvor du ikke har økonomien og midlerne til at kunne betale dit kviklån tilbage, og derfor ender med at miste og tabe mange flere penge.