Står du og skal holde dit livs vildeste fest? Det kunne f.eks. være en konfirmation, en 18-års fødselsdag, en rund fødselsdag, et jubilæum eller et bryllup. Det kan godt koste flere penge end man umiddelbart regner med. Hvis du ikke har pengene, er der muligheder for at låne dem. Det kan være lige præcis det der gør at du netop ikke føler det pres, det er hvis du ikke har råd til mere.

Disse fester er som oftest fester vi kun holder en gang i livet. Det ville da være ærgerligt hvis der skulle spares her. Forestil dig f.eks. en fest hvor du kun havde råd til at invitere 2/3 af dem du ville have med. Men alle har råd til festen ved at låne.

Økonomiske forberedelser til festen

Inden du skal holde en fest, er det en rigtig god ide at lægge et budget for festen. Det er en rigtig god ide at være i god tid med forberedelserne. Det vil ofte også være billigere i leje af lokaler, musik og andet underholdning hvis du er i god tid.

Det er vigtigt at du ikke føler du går for meget på kompromis med hvordan du ønsker festen skal være. Find ud af hvilke udgifter du har til netop den fest du skal holde. Udgifter til din fest kan f.eks. være dekorationer, mad og drikkevarer, underholdning, leje af lokaler og eventuelt transport. Alle disse ting er udgifter som kan være meget varierende. Det er derfor også en god ide at have en buffer i budgettet. Det er vigtigt at det budget du lægger for festen, er realistisk.

Det kan være nødvendigt at skære i nogle udgifter, men tænk altid på hvad det vil gøre for festen. For at budgettet skal holde skal du have klare aftaler med dem du skal leje lokaler og andre ting af. Sørg for at passe på de ting du lejer til din fest. Hvis der er noget der bliver ødelagt, kan du nemlig komme til at betale for det.

Hvordan får du et lån til din fest?

Hvis du skal låne til din drømmefest, skal du være opmærksom. Der findes mange forskellige lån og det kan være svært at finde rundt i. Det kan ligne at de alle sammen er ens men det er langt fra tilfældet. Fordelen ved at tage et forbrugslån er at du selv bestemmer hvad pengene skal bruges til. Du behøver heller ikke stille nogen sikkerhed for at låne til festen.

Der vil dog være nogle betingelser og krav som skal opfyldes. Hvis du vil optage et lån til festen, skal du opgive din oplysninger. Du kan få tilbud fra flere forskellige banker. Du kan låne mellem 10.000 og 300.000. Det er derfor også en god ide at have gjort dig nogle tanker om det først. Løbetiden af lånet kan variere fra 1 år til 10 år.

Løbetiden vil som regel være afhængig af beløbet du låner. Hvis du vil låne til din fest, kan du kigge her. Det kan være en god ide at beregne på lånet inden. Du kan få et hurtigt svar på din ansøgning om lån. Det gør at du har bedre forudsætninger for at planlægge din fest.

Hvilke ting skal du ellers være opmærksom på?

Det vil nogle gange være en god ide at få hjælp til planlægningen. Sørg for at koordinerer med dine venner at de hjælper dig. Nogle fester kan laves som arrangementer hvor deltagerne betaler enten for entre, for maden, for dele af underholdningen eller andre ting. På den måde kan du tilbagebetale en del af lånet umiddelbart efter festen er afholdt.