Har du længe overvejet, om det er blevet din tur til at holde årets sommerfest? Inden længe står sommeren for døren. Det betyder, at der er tid til at sidde til sent ude på natten. Samtidig er det også tid at fejre sommerens hyggelige stunder og feriens frihed. Derfor kan du overveje, om du skal forsøge at lære at være bartender op til festen, så der er større sandsynlighed for, at du kan levere årets fest.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad der skal til for at holde årets fest, og hvordan du lærer at levere varen som nyudklækket bartender.

Vær bartender til din egen fest

Forestil dig at have helt styr på forskellige drinksvarianter, som du kan lave på bestillingsliste til dine gæster. Det vil helt klart give prikken over i’et, hvis du overvejer at holde en brag af en fest til sommer. Størstedelen af selskabet vil værdsætte dit engagement og ikke mindst autentiske rolle som nybagt bartender, når du slænger drinks over bordet. Det betyder samtidig, at du ikke behøver at hyre en bartender udefra og på den måde sparer de penge. Fremadrettet vil du være i stand til selv at lave udsøgte drinks af forskellige kalibre. Det er noget, der vil vinde mange point til en kommende sommerfest.

Hvis du har kvadratmeterne og ikke mindst pengene, bør du overveje at lave din helt egen bar. Det kan være, du har et ekstra rum i kælderen eller underetagen, som ikke bliver brugt til andet end opbevaring. I det her tilfælde vil det bedste udgangspunkt være, hvis rammerne var i orden, og du på den måde nemt kunne leve dig ind i rollen som bartender til din egen fest. Det vil helt klart give gæsterne en oplevelse, de sent vil glemme, hver gang du forærer dem den ene drink efter den anden.

Prøv med ginsmagning inden

Inden du inviterer dine gæster over og er klar til at springe ud som bartender, bør du overveje smagskurser inden. Her kan du for eksempel overveje en ginsmagning, hvor du bliver klogere på gin og dens kombinationsmuligheder. Gin er ofte alkohol, der bliver brugt i de fleste drinks. Derfor er det fordelagtigt at kende til netop den type alkohol, så du lærer at vurdere, hvad den kan blandes op med, og hvad der vil være mest succesfuldt i de sammenhænge.

I dag bliver gin produceret i stort set hele verdenen. Det betyder med andre ord, at den er blevet mere og mere populær. Den findes i mange forskellige smagsvarianter og kræver derfor et længere kursus. Her kan du nemt og hurtigt kan sætte dig ind i, hvilke smage der findes, og hvordan du bedst kombinerer den med andet. Her kan du for eksempel overveje at tage en ven med, som har en ligeså stor passion for det, som du selv har. I fremtiden vil du nemt kunne gennemskue de gode gins og lære at kende til de mange forskellige smagsnuancer, som gin har. Derudover er du klar til at være din egen bartender, når du afholder din sommerfest lige om hjørnet.